Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#wajib

Posts tagged as #wajib on Instagram

112.276 Posts

.بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ• . Barakallahu Fiik tuan guru 👤 @ustadzabdulsomad_official @adihidayatofficial . • • اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ . • •• •• •• • Follow ➡ @aswaja_masjid . Follow juga akun akun aswaja : ➡ @islamgram.id ➡ @muslimah_pku2 ➡ @istqmh.id ➡ @dakwah_satu ➡ @hijrahjomblo.id ➡ @maulana.post ➡ @ikhwan.riau ➡ @dakwahgram.id ➡ @generasiowlbee ➡ @tauhidremajaislam ➡ @sahabatdakwahid ➡ @aswaja_ajam ➡ @premanpondok_ ➡ @muslim_berjihad2 ➡ @indonesiamengaji.id ➡ @nusantaramengaji.id ➡ @millennial.quran ➡ @rimamardiana_ ➡ @ukhtisa ➡ @nurjajang_ ➡ @shelovian ➡ @oneminutedakwah ➡ @boni0789 ➡ @kampus.aswaja ➡ @kajiansantun ➡ @ukhty.defiraratu95 .  #ustadzabdulsomad #abdulsomad #pemudahijrah#hijrah #pekanbaru  #indonesia #1minutebooster #ustadzadihidayat #sholehah #ukhti #aswaja #ahlussunnahwaljamaah #muslimcyberarmy #pertanyaan #kajianustadabdulsomad #akhidah #wajib #sunnah #tausiyah #ceramah #nadhatululama#muhammadiyah #indonesiamengaji #aswaja_masjid #tidur #taffaquhvideo#sahabatsurga#saveuas#shalat
.بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ• . Barakallahu Fiik tuan guru 👤 @ustadzabdulsomad_official  @adihidayatofficial . • • اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ . • •• •• •• • Follow ➡ @aswaja_masjid . Follow juga akun akun aswaja : ➡ @islamgram.id ➡ @muslimah_pku2 ➡ @istqmh.id ➡ @dakwah_satu ➡ @hijrahjomblo.id ➡ @maulana.post ➡ @ikhwan.riau ➡ @dakwahgram.id ➡ @generasiowlbee ➡ @tauhidremajaislam ➡ @sahabatdakwahid ➡ @aswaja_ajam ➡ @premanpondok_ ➡ @millennial.quran ➡ @indonesiamengaji.id ➡ @nusantaramengaji.id ➡ @akhi.muhito ➡ @rimamardiana_ ➡ @ukhtisa ➡ @nurjajang_ ➡ @shelovian ➡ @oneminutedakwah ➡ @boni0789 ➡ @kampus.aswaja ➡ @kajiansantun ➡ @ukhty.defiraratu95 .  #ustadzabdulsomad #abdulsomad #pemudahijrah#hijrah #pekanbaru  #indonesia #1minutebooster #ustadzadihidayat #sholehah #ukhti #aswaja #ahlussunnahwaljamaah #muslimcyberarmy #pertanyaan #kajianustadabdulsomad #akhidah #wajib #sunnah #tausiyah #ceramah #nadhatululama#muhammadiyah #indonesiamengaji #aswaja_masjid #tidur #taffaquhvideo#sahabatsurga#saveuas#doa
Syarah Tsalatsatul Ushul  Harga : Rp. 56.000 Harga Promo : Rp. 47.000 Informasi pemesanan Wa : 085217503623  Sinopsis :  Buku Syarah Tsalâtsatul Ushûl ini merupakan #buku #induk (primer) yang #wajib diketahui oleh setiap pribadi #muslim, agar ia memiliki pemahaman yang #shahih tentang dasar-dasar pokok agamanya.  Setiap muslim wajib mengenal #alloh, #rosul, dan Dienul #islam, lalu mengamalkan dan mendakwahkan ilmunya, serta bersabar terhadap berbagai gangguan yang muncul di dalamnya. #ilmu tentang Alloh, Rosul, dan Dienul Islam adalah ilmu-ilmu pokok. Itulah yang akan ditanyakan oleh #malaikat #kubur kepada setiap manusia, saat kelak ia memasuki alam kubur. Karena pentingnya ketiga ilmu ini, maka ia dikenal dengan sebutan Al-Ushûluts Tsalâtsah atau Tsalâtsatul Ushûl, yang artinya “Tiga (Ilmu) Pokok”. Buku ini berisi #matan dan terjemahan kitab Tsalâtsatul Ushûl karya Syaikhul Islam Muhammad bin ‘Abdul Wahhâb v. Juga dilengkapi syarah (anotasi) kitab tersebut yang ditulis oleh #syaikh #muhammad bin Shôlih Al-‘Utsaimîn v. Insyâ’ Allôh, di dalam buku ini Anda akan mendapatkan ulasan memadai yang akan membantu Anda untuk memahami ketiga ilmu tersebut.
Ini nama nya 👉 AMOOREA CLEANSER PASTA  kamu yg sering travelling kudu #wajib bawa pasta Amoorea ini 😊👍 Dimanapun kamu berada tetap harus cuci muka kan ?!😅😁 Cuci muka jdi enggak ribet saat bepergian sooo...jgn lupa selalu bawa Amoorea Pasta di dlm Tas /Koper kamu , ok 😊👍👍 For order wa. 0851 0383 2728
Dari Usman bin Affan ra, ia berkata, Rasulullah SAW pernah bertemu dengan seorang laki-laki yang mengeluhkan kedua matanya sakit ketika dia sedang berihram. Kemudian Nabi SAW berkata, “Balutlah kedua matamu dengan aloe vera (lidah buaya)”. (HR. Muslim). . . #aloevera #sakitmata #sembuh #sehat #kesehatan #penyakit #alquran #hadits #wajib #sunnah
terimakasih mas FaFa menemani hariku . #masfalih #masfaza #aray #attar #cucurhai #boyswillbeboys #seru #bahagia #happy #wajib #serubanget #sabtuseru #sabtu
"...DIET MACAM NAK GILA TAPI BILA TIMBANG, AIK TURUN 1KILO JE ??... . . NAK TAHU SEBAB APA ?? Makin kita berusia, makin rendah metabolism dalam badan kita . Sebab tulah mcm mana nak kurus pun, xsplus #wajib consume utk boost metabolisme dalam badan kita. . akak klik jer link kat bawah ni👇🏿. www.wasap.my/60143923766/xsplus  #jjsqlegacyxsplus  #nakkurustanpadiet #nakkurustanpasenaman #nakkurustanpaseksa #stokis #sarawak #miri #bekenu
"...DIET MACAM NAK GILA TAPI BILA TIMBANG, AIK TURUN 1KILO JE ??... . . NAK TAHU SEBAB APA ?? Makin kita berusia, makin rendah metabolism dalam badan kita . Sebab tulah macam mana nak kurus pun, xsplus #wajib consume utk boost metabolisme dalam badan kita. . Klik jer link kat bawah ni👇🏿. www.wasap.my/60173891227/xsplus
Reposted from @islam.ittiba - ﷽ Dosakah menggunakan aplikasi/barang KW? .. Pastikan antum sudah melakukan suatu kebaikan hari ini. .. Follow on instagram | @islam.ittiba | @tadabbur.islamittiba | @islamittiba.store Follow on twitter | @islam.ittiba ♻️ : Free Share & Repost 📄 : Semoga Bermanfaat 👤 : Ust. Syafiq Riza Basalamah Hafizhahullah YT : Syafiq Riza Basalamah Official .. 📌 Tag dan Share ke Sahabatmu Tercinta .. #belajaragama #wajib #atas #setiap #muslim #atas #islamittiba #ustadzharitsabunaufal #syaikhustmanalkhamis #syaikhsulaimanarruhaily #muflihsafitra #syaikhshalihalfauzan #islamittiba #syaikhhaitsamsarhan #islamittibastore - #regrann
Habis Absen,ngabur kesini dulu .. #wajib @ira_nathanael
#wajib 👆👆👆👆👆👆👆👆 WAJIB MASUK GRUP WA LINK DI BIO PROFIL.THX
#girlteam #wajib tik tok klo meet up 😋😋💕💕
・・・ .بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ• . Barakallahu Fiik tuan guru 👤 @ustadzabdulsomad_official • • اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ . • •• •• •• • Follow ➡ @muslim_berjihad . .  #ustadzabdulsomad #abdulsomad #pemudahijrah#hijrah #pekanbaru #indonesia #1minutebooster #ustadzadihidayat #sholehah #ukhti #aswaja #ahlussunnahwaljamaah #muslimcyberarmy #pertanyaan #kajianustadabdulsomad #akhidah #wajib #sunnah #tausiyah #ceramah #nadhatululama #muhammadiyah #indonesiamengaji #muslim_berjihad #hukum #masjid @muhammad_frd #muhammadfrd24 #repost
BISMILLAH.  Assalamualaikum Warahmatullah Wabarakatuh.  Sering dari kita malu kepada makhluk ketika ditanya. Kita berkata "TAK TAHU" karena tidak yakin jawabannya. Namun tidak malu kepada ALLAH yang kelak akan mempertanggung jawabkan lisannya. ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Al Khatib Al Baghdadi mengisahkan bahwa Imam Malik ditanya 48 masalah, hanya dua yang dijawab, dan 30 masalah lainnya dijawab dengan, “la adri“ (saya tidak tahu) (Al Faqih wa Al Mutafaqqih, 2/170). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Imam Malik r.ah pun Berkata "Tidak ada sesuatu yang paling berat bagiku, melebihi pertanyaan Seseorang tentang halal dan haram. Karena hal ini memutuskan hukum ALLAH. Kami mengetahui bahwa ulama di negeri kami (Madinah), jika salah satu dari mereka ditanya, sekan-akan kematian lebih baik darinya.“ (dari Maqalat Al Kautsari, 399). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ WALLAHUA'LAM. ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Sumber Kajian Ust. Nuzul Dzikri  Kitab Tazkirotus Sami' karya Imam Ibnu Jama'ah.  Hidayatulloh.com  #allah #muhammad #mukmin #sunnah #wajib #pesanulama #hadits #salaf #alquran #sahabat #yukngaji #hijrah #menuntutilmu #muslim #muslimah
Rezeki pasti tau dimana pemiliknya.. 💟💟💟 . . Yakinlah... 💟💟 . .  Follow ⤵⤵⤵ @mukena.murahcantik @mukena.murahcantik . . .  #rezeki #ikhlas #syukurselalu  #terapiinstagram #ikhtiar #wajib #sentiasabersyukur #sabar #muhasabahdiri #introspeksidiri #hidupberkah #muhasabah #ibadah #berubah #perubahan #tenang #islamadina #hijrah #sabarlahdiriku #backtoistiqomah #sabarituindah #dewopakde
Peluang Untuk Yang Nak Berjaya & Ubah Kehidupan!  Bila lihat orang yang berjaya, yang cemerlang, yang maju, yang sukses... Kita nampak macam mudah je kan diorang tu cipta kejayaan tu..tapi realitinya... Diaorang semua tu perlu mengharungi seribu satu dugaan untuk sampai puncak kejayaan.  Tipu lah kalau orang cakap dia berjaya dengan sekelip mata..tak ada susah payah, tak ada usaha tak kesah lah dia berjaya kat sekolah ke, universiti ke, bisnes ke, kerjaya ke... kecuali diorang lahir je kat dunia ni mak ayah dia dah memang jutawan ataupun hartawan tapi tu dikira berjaya ke?  bukan gelaran dia sebagai anak orang kaya je ke? tak semestinya dia boleh berjaya dalam sesuatu bidang jugakkan if dia tak berusaha.. So nak berjaya formulanya: Usaha + pengorbanan + doa + tawakal = KEJAYAAN  #khas untuk orang #pahang #wajib grab peluang ni. Dengar sendiri pengalaman mereka yang dah berjaya, Kami bawakan khas untuk orang #pantaitimur.  #meeracle  #menjadidenganmeeracle #biztalk  #kuantan  #pahang #biztalkpahang  #meeraclemelakaoutlet #imsuksesgroup #imsuksesdenganmeeracle
Agar Tidak Salah Ucap Ketika Ada Yang Sakit . Bismillahirrahmanirrahim Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh . 🌱 Syafakallah : Semoga Allah memberikan kesembuhan kepadamu (laki-laki), (diucapkan langsung pada yang sakit) 🌱 Syafakillah : Semoga Allah memberikan kesembuhan kepadamu (perempuan), (diucapkan langsung pada yang sakit) 🌱 Syafakumullah : Semoga Allah memberikan kesembuhan kepada kalian (diucapkan langsung pada mereka yang sakit) 🌱 Syafahullah : Semoga Allah memberikan kesembuhan kepadanya (laki-laki), (diucapkan pada kerabat orang yang sakit) 🌱 Syafahallah : Semoga Allah memberikan kesembuhan kepadanya (perempuan), (diucapkan pada kerabat orang yang sakit) 🌱 Syafahumullah : Semoga Allah memberikan kesembuhan kepada mereka (laki-laki), (diucapkan pada kerabat orang yang sakit, atau di depan publik) 🌱 Syafahunnallah : Semoga Allah memberikan kesembuhan kepada mereka (perempuan), (diucapkan pada kerabat orang yang sakit, atau didepan publik . Sumber : 💧fiqihwanita_ - - #ceramah #ceramahislam #ceramahsingkat #ceramahagama #dakwah #dakwahtauhid #dakwahislam #dakwahsunnah #dakwahremaja #ustadabdulsomad #ustadadihidayat #ustadsyafiqrizabasalamah #ustadkhalidbasalamah #remajaislami #remajadakwah #remajahijrah #kajian #kajianislam #kajiansunnah #sunnah #wajib #islam #tauhid #perindusurga #indonesiatanpapacaran #jofisa #jomblofiisabilillah #jomblosampaihalal #gerakannikahmuda #beraniberhijrah
Siapa rasa nak jadi ala2 Che’ Ta masa travel, #wajib gayakan baju sejuk dari @bajusejukbundle okay. 🤩🤩 Just like our dearest customer @cinonnet, lookin’ ever so stylish with our #bsbovercoat in the City Of Love! 😍💯💕 - Thank youuu @cinonnet for giving us your LIVE update from Pareee! Terharu kami bila our beloved customer teringat kat kami even masa holiday..🥰 Merci dear! Hope you are currently having a blast. See you again  SOON.. 🤗🤗🤗 - Psstt - We are OPENED now (weekends, Saturday and Sunday) from 10AM to 9PM. Jom singgah ke #bsb dan grab diskaun dan promosi yang ada bulan Sept ini sempena #bsb1stanniversary2019 okay! 🤗🥰💕 . ------------ - 📌 Waze: “Baju Sejuk Bundle BSB” - 📍Address Baju Sejuk Bundle BSB :  D-SG-11, Blok D, Pangsapuri Servis Spring Villa, Jalan UP 1/1B, Taman Ukay Perdana, 68000 Ampang - ⏰ Operation Hours (ONLY in September): Wednesday - Friday: 12PM-8PM Saturday, Sunday, Monday & Public Holidays: 10AM-9PM Tuesday : CLOSED - 🌐 Website : www.bajusejukbundle.com - Whatsapp : 0177920100. - Whatsapp link : https://bit.ly/2oYwrlm . . #bajusejukbundle  #bsb #bsbtravels #kualititiptophargameletop  #bundlekl #bundleampang #tipsmusimsejuk #tipsbajusejuk #percutianmusimsejuk #wintercoat #winterjacket #wintertravel #winter #travel
WAJIB DIFOLLOW NIHHHH HARUS YA KAWAN2 . . @arvelarv_  @arvelarv_  @arvelarv_ . . #wajib
💕 COMBO BLACKROSE - RM40.00 💕 ••••••••••••••••••••••••••••••••••• Kombinasi 2 KEK dalam satu Combo - RED VELVET STD dengan topping Cheese yang putih bak salji dan DFCC NO CHEESE dengan topping Chocolate Ganache yang menawan 😍  Actually combo ni dah habis promosi last Merdeka hari tu tapi disebabkan ramai sangat #mamasablovers dok request nak-nak lagi, maka haaa nah jangan tak order!! Yang tak try lagi tu #wajib kasi try sebab boleh jamin #sedap! Hat yang kurang makan kek jenis makan secubit2 tu boleh makan bercubit2 terus nanti 😉  #delivery ada disediakan ke seluruh Klang Valley dan juga seluruh Semenanjung Malaysia (bergantung pada Road Tour) dan Caj Delivery mengikut lokasi  Mana yang dah terliuq tengok gambar2 tu, jangan sesegan terus Whatsapp CikFinn tau! 😘  #filwadessertcorner | #teamcikfinn | #flyhighteamcikfinn | #mamasabbakery | #mamasablovers | #dessertlover | #kekviralsedap | #dfcc | #brownies | #pandangulamelaka | #pecanbutterscotch | #redvelvet | #tartnenas | #redvelvet | #nutellacheesetart | #whoopiepie | #kekharijadi | #kekhantaran | #kekkahwin | #birthdaycake | #surprisedelivery | #kekshahahalam | #dropshipwanted | #onlinebakingclass | #pjjonlineclass | #bakingclass |#fooddelivery| #kekbuahpremium
💕 COMBO BLACKROSE - RM40.00 💕 ••••••••••••••••••••••••••••••••••• Kombinasi 2 KEK dalam satu Combo - RED VELVET STD dengan topping Cheese yang putih bak salji dan DFCC NO CHEESE dengan topping Chocolate Ganache yang menawan 😍  Actually combo ni dah habis promosi last Merdeka hari tu tapi disebabkan ramai sangat #mamasablovers dok request nak-nak lagi, maka haaa nah jangan tak order!! Yang tak try lagi tu #wajib kasi try sebab boleh jamin #sedap! Hat yang kurang makan kek jenis makan secubit2 tu boleh makan bercubit2 terus nanti 😉  #delivery ada disediakan ke seluruh Klang Valley dan juga seluruh Semenanjung Malaysia (bergantung pada Road Tour) dan Caj Delivery mengikut lokasi  Mana yang dah terliuq tengok gambar2 tu, jangan sesegan terus Whatsapp CikFinn tau! 😘  #filwadessertcorner | #teamcikfinn | #flyhighteamcikfinn | #mamasabbakery | #mamasablovers | #dessertlover | #kekviralsedap | #dfcc | #brownies | #pandangulamelaka | #pecanbutterscotch | #redvelvet | #tartnenas | #redvelvet | #nutellacheesetart | #whoopiepie | #kekharijadi | #kekhantaran | #kekkahwin | #birthdaycake | #surprisedelivery | #kekshahahalam | #dropshipwanted | #onlinebakingclass | #pjjonlineclass | #bakingclass |#fooddelivery| #kekbuahpremium
💕 COMBO BLACKROSE - RM40.00 💕 ••••••••••••••••••••••••••••••••••• Kombinasi 2 KEK dalam satu Combo - RED VELVET STD dengan topping Cheese yang putih bak salji dan DFCC NO CHEESE dengan topping Chocolate Ganache yang menawan 😍  Actually combo ni dah habis promosi last Merdeka hari tu tapi disebabkan ramai sangat #mamasablovers dok request nak-nak lagi, maka haaa nah jangan tak order!! Yang tak try lagi tu #wajib kasi try sebab boleh jamin #sedap! Hat yang kurang makan kek jenis makan secubit2 tu boleh makan bercubit2 terus nanti 😉  #delivery ada disediakan ke seluruh Klang Valley dan juga seluruh Semenanjung Malaysia (bergantung pada Road Tour) dan Caj Delivery mengikut lokasi  Mana yang dah terliuq tengok gambar2 tu, jangan sesegan terus Whatsapp CikFinn tau! 😘  #filwadessertcorner | #teamcikfinn | #flyhighteamcikfinn | #mamasabbakery | #mamasablovers | #dessertlover | #kekviralsedap | #dfcc | #brownies | #pandangulamelaka | #pecanbutterscotch | #redvelvet | #tartnenas | #redvelvet | #nutellacheesetart | #whoopiepie | #kekharijadi | #kekhantaran | #kekkahwin | #birthdaycake | #surprisedelivery | #kekshahahalam | #dropshipwanted | #onlinebakingclass | #pjjonlineclass | #bakingclass |#fooddelivery| #kekbuahpremium
#ustadzabdulsomad #abdulsomad #pemudahijrah#hijrah #pekanbaru  #indonesia #1minutebooster #ustadzadihidayat #sholehah #ukhti #aswaja #ahlussunnahwaljamaah #muslimcyberarmy #pertanyaan #kajianustadabdulsomad #akhidah #wajib #sunnah #tausiyah #ceramah #nadhatululama#muhammadiyah #indonesiamengaji #ikhwanrohul
#ustadzabdulsomad #abdulsomad #pemudahijrah#hijrah #pekanbaru  #indonesia #1minutebooster #ustadzadihidayat #sholehah #ukhti #aswaja #ahlussunnahwaljamaah #muslimcyberarmy #pertanyaan #kajianustadabdulsomad #akhidah #wajib #sunnah #tausiyah #ceramah #nadhatululama#muhammadiyah #indonesiamengaji #ikhwanrohul
.بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ• . Barakallahu Fiik tuan guru 👤 @ustadzabdulsomad_official . • • @adihidayatofficial اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ . • •• •• •• • Follow ➡ @aswaja_masjid . Follow juga akun akun aswaja : ➡ @islamgram.id ➡ @muslimah_pku2 ➡ @istqmh.id ➡ @dakwah_satu ➡ @hijrahjomblo.id ➡ @maulana.post ➡ @ikhwan.riau ➡ @dakwahgram.id ➡ @generasiowlbee ➡ @tauhidremajaislam ➡ @sahabatdakwahid ➡ @aswaja_ajam ➡ @premanpondok_ ➡ @muslim_berjihad2 ➡ @indonesiamengaji.id ➡ @nusantaramengaji.id ➡ @akhi.muhito ➡ @rimamardiana_ ➡ @ukhtisa ➡ @nurjajang_ ➡ @shelovian ➡ @oneminutedakwah ➡ @boni0789 ➡ @kampus.aswaja ➡ @kajiansantun ➡ @ukhty.defiraratu95 .  #ustadzabdulsomad #abdulsomad #pemudahijrah#hijrah #pekanbaru  #indonesia #1minutebooster #ustadzadihidayat #sholehah #ukhti #aswaja #ahlussunnahwaljamaah #muslimcyberarmy #pertanyaan #kajianustadabdulsomad #akhidah #wajib #sunnah #tausiyah #ceramah #nadhatululama#muhammadiyah #indonesiamengaji #asulamaaswaja #tidur #taffaquhvideo#sahabatsurga#saveuas#doa#ulamaaswaja

Loading