Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#umatrasulullah

Posts tagged as #umatrasulullah on Instagram

31.046 Posts

Jangan sakit hati pun karna bala dan musibah apabila dibari untuk para nabi dan Wali itu untuk menaikan derajat pangkatnya, sedangkan bala dan musibah dibarikan kepada orang mukmin yg bukan wali itu untuk membersihkan kotoran yg ada didalam hati, jangan sakit hati pun seharusnya kita gembira karna dibersihkan hati ini daripada kotoran yg ada didalamnya☺️ Berkat Rasulullah, Para Auliya dan Orang2 Sholeh, Dosa2 dan Kesalahan Kita Dzohir Bathin Seumur Hidup Diampuni Allah SWT, Qobul Segala Hajat, Selamat Dunia Akhirat, Husnul Khatimah, Masuk Surga Bighoiri Hisaab, Terkumpul Didalam Surga Bersama Rasulullah, Datu Kalampayan dan Abah Guru Sekumpul. Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin  Minta rela, minta halal, mimta ampun, uln Dunia akhirat bila ada salah tulis🙏🙏 #gurusekumpul #guruzuhdi #guruudin #berkatgurukita#abahgurusekumpul #abahhaji #guruudinsamarinda#majta #aswaja #umatrasulullah #berkatulama #guruzuhdiannor #guruzhofaruddin#guruijai #pecintaulama #majelis #ceramah#ceramahislam #pecintagurusekumpul#majelisbanjarmasin #majlisrasulullah#majlisbanjarmasin #berkatabahguru#berkatulamabanjar #berkatrasulullah#berkat_majlis_rasulullah #ulamabanjarquotes#pecintarasulullah #ulamabanjar #ulamakalimantan
Jangan bersedih jangan berduka hidup bukan sekedar luka lara Tapi hidup adalah mahligai keindahan  Jangan kau terlena dalam cita yang Membutakan sang maha pencinta 😉☺😁 Menutup malam ini dengan damai🌹 • ❤️Follow @ashabulkahfi_15 #ashabulkahfi_15 __________________________ Jika Bermanfaat Silahkan di : 🔄 Repost 📌Tag ☑️ Save 🔀Share 🗂️ Download  __________________________ #ashabulkahfi #ustadzabdulsomad #ustadzadihidayat #predatorquran #viral #yukngaji #sunnah #dakwah #aswaja #inhil #muhasabahdiri #hijrah #islam #iman #islamsantun #umatrasulullah #ashabulkahfi_15 #alkahfi #pemudakahfi #akhlak #motivasi #inspirasi #qolbu #heart #cinta #love #psikologi #mind #katamutiara #quotes
Geser - - - - > Slide ke dua rahat total SPM Rosman Hakim - Ponpes Manba'ul Khoirot - Kel.Kauman Kec.Benua Kayong Kab.Ketapang_ Kalimantan Barat . . . . . @ibnhamdan94 ===================================== #fityatutthomuh #spm2aly2019 #santridalwa #santrindonesia #umatrasulullah #dalwabanin #banatdalwa #pecintasholawatnabi #santrionline #santrikeren #like4likes #likeforlikes #instalike  #janganlupabersyukur (Buyung)  #selamatbertugas (Buyung)  #jalaniajaduluinsyaallahkher (dhiyauddin)  #spm2019 #tahanjangankendor (rahmat Q. T) #motivasi #motivatorindonesia #m #nasihat #muslimah #music #muslim #hijrahcinta
Di akhirat kelak ada AHLI MAKSIAT yg masuk SYURGA kerana TAUBATNYA yg benar dan ikhlas... . Ada AHLI IBADAH yg di campakkan ke NERAKA kerana amalnya yg penuh dgn RIAK dan TAKABUR. . “Semoga amalan kita tidak menjadi buih buih di lautan.. Banyak tapi tidak boleh dijadikan sabun untuk mencuci” . Untuk melakukan keempat hal ini tidak diperlukan usaha dan modal yang besar, cukup kemauan.🌹💞 • ❤️Follow @ashabulkahfi_15 #ashabulkahfi_15 __________________________ Jika Bermanfaat Silahkan di : 🔄 Repost 📌Tag ☑️ Save 🔀Share 🗂️ Download  __________________________ #ashabulkahfi #akhirzaman #fitnahakhirzaman #fitnahdajjal #ustadzabdulsomad #ustadzadihidayat #predatorquran #viral #panjirasulullah #yukngaji #sunnah #dakwah #aswaja #inhil #muhasabahdiri #mujahidin #hijrah #islam #iman #islamsantun #umatrasulullah #tauhid #kejayaanislam #savepalestine #infoakhirzaman #pejuangsubuh #ashabulkahfi_15 #alkahfi #pemudakahfi
Nasehat full dakwah Follow @dakwahnyavivi 👈👏👏👏 ♻️Repost?? Silahkan✔ ❤️Like jika suka✔ 👨Tag teman kalian silakan✔ ↪mau ambil silakan gratis✔ Support: Ukhti @iisedikaputri Ukhti @dakwahnyavivi #islam #muslim #belajarislam #alquran#ukhti #ceramahislam #nasihat #nasehat#nasehatislam #hijrahquote#motivasihijrahindonesia #tausiahku#yukbelajarjadibaik #backtoistiqomah#hanan_attaki #islamdiary #aisyahsadegaa#sabarlahdiriku #beranimenjadilebihbaik#muslimahberdakwah #sahabatfillah #ukhty#haikalhassan#ustadhaikalhassan#ustadzabdulsomad #umatrasulullah #kajiantauhid#abdulsomad #kajian #ustadhananattaki
[MOGA PENGAKHIRAN KITA BAIK2 SAHAJA] . . Menjadi manusia bukan sekadar berpijak di atas tanah yang luas terbentang. Kita manusia yang diberi amanah dan tanggungjawab untuk menjaga sesama sendiri agar dunia ini dihiasi keamanan dan kasih sayang. . . Jauh di lubuk hati, renungi semula agar kita kembali mengingati dan menginsafi asal diri ini dari tanah yang tiada kecantikan. . . Bibit-bibit kekayaan dan kehebatan serta kemegahan yang kita ada tiada nilai di sisi Allah melainkan ianya digunakan untuk kebaikan. . . Moga terlahir keinsafan dan terus istiqamah dalam berubah ke arah kebaikan. . . Ayuh, jom dapatkan novel best seller #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar di pasaran sekarang. . . Karya @hadi_fayyadh ini adalah hadiah untukmu. Jangan biarkan ia berlalu. JOM DAPATKANNYA! . . Boleh dapatkan segera #mengintaiakudineraka sekarang! . . Hubungi Sekarang! +601136603198 #bencana2020 #fayyadhtroopersgold #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #bencana2020 #semusimdibarzakh #fayyadhtroopersgold3431 #bencana2020#umatrasulullah#islamituindah#islamitudamai#jannah#sunnah#muhasabahdiri#istiqamah#shareislam#islam#infoislamiq#khirzaman#alquran#akhirat#dakwahislam#dajjallaknatullah
Semoga bermanfaat ♻️Repost?? Silahkan✔ ❤️Like jika suka✔ 👨Tag teman kalian silakan✔ ↪mau ambil silakan gratis✔ Support: Ukhti @iisedikaputri Ukhti @dakwahnyavivi #islam #muslim #belajarislam #alquran#ukhti #ceramahislam #nasihat #nasehat#nasehatislam #hijrahquote#motivasihijrahindonesia #tausiahku#yukbelajarjadibaik #backtoistiqomah#hanan_attaki #islamdiary #aisyahsadegaa#sabarlahdiriku #beranimenjadilebihbaik#muslimahberdakwah #sahabatfillah #ukhty#haikalhassan#ustadhaikalhassan#ustadzabdulsomad #umatrasulullah #kajiantauhid#abdulsomad #kajian #ustadhananattaki
Jika tanganmu pendek untuk membalas kebaikan seseorang, maka panjangkan lisanmu untuk selalu mendoakannya. 💚 • اللهم صل على سيدنا محمد وعلى آل سيدنا محمد Habibana Ali Al Jufri 😇  Jangan bosan berbuat kebaikan!  #nurulmustofa #nurulmusthofaoriginal #majelisnurulmusthofa #habibhasanbinjafarassegaf #sholawat #majelis #alquran #ims99 #istanasegaff #masjidnurulmusthofa #jadwalmajelisnurulmusthofa #taubat #pmnm #nmsektor #istiqomah #pemudahijrah #pemudamajelisnurulmusthofa #habibabdullahbinjafarassegaf #bijeteam #cintarasulullah #umatrasulullah #tauhid
• Bahaya Handphone & Internet. Oleh : al Habib Umar bin Hafidz • Semoga bermanfaat dan menjadi nasihat buat diri kita masing2. • Untuk video full tanpa terpotong, bisa kunjungi youtube kami @muhsyahab atau link di bio. • Jazakumullah kheir. • (Larangan Tangerang Indonesia/ Rabu 14.53 WIB, 18 Muharram 1441 H). • • #islam #muslim #mahabbah #cinta #saudara #perbuatanbaik #pasrah #kasihsayang #umatrasulullah #muslimquotes #kalamhikmah #kalammutiara #kalamhijrah #ulama #kiai #habaib #ustadz #renungan #serahakan #rasulullah #tarim #hadramaut #habibumar #habibomar #handphone #internet
[ KETIKA AZAZIL BERPUTUS ASA : "MASTER PIECE" NOVEL CETUSAN AKHIR ZAMAN ]  Penulisan yang disentuh dengan tinta Al Quran dan Hadis serta pandangan para Ulama' yang digarap secara halus di dalam susur galur penceritaan. . . "Sungguh, saya tak minat sejarah dan sains, tapi novel ni ubah paradigma saya tentang sejarah dan masa depan dunia" Juraidah Hussin, 18 Trolak Perak  Ilustrasi dan bayangan huru hara yang dibuat meletakkan pembaca di dalam kantung kebimbangan yang akan menjadikan anda tidak lagi merasakan dunia ini perlu dikejar secara total, kerana ia bakal karam. . Pengembaraan yang dipaut melalui metafora sastera yang ringan, memungkinkan anda merasainya sehingga tidak lagi mahu berhenti dari proksi pembacaan.  Inilah kata-kata pembaca kami. Alhamdulillah, semoga ia mampu meledakkan minda anda ke mercu rasa perhambaan yang padu. . Jom dapat kan Novel Islamik terbaik #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa  #semusimdimahsyar . Dapatkan Sekarang! +601136603199 #bencana2020 #fayyadhtroopersgold #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #bencana2020 #semusimdibarzakh #fayyadhtroopersgold3431 #bencana2020#umatrasulullah#islamituindah#islamitudamai#jannah#sunnah#muhasabahdiri#istiqamah#shareislam#islam#infoislamiq#khirzaman#alquran#akhirat#dakwahislam#dajjallaknatullah
#repost @hadi_fayyadh • • • • • • Alhamdulillah, buku #ablaasa dan karya Hadi Fayyadh yang lain sudah mula berada di MPH Bookstores ( buat masa sekarang sekitar lembah Klang ) . JOM dapatkan sekarang. . . Available juga di POPULAR BOOKSTORES  berdekatan anda.  Beli secara ONLINE anda akan dapat freegift 🥰 . . Kalau nak order online boleh order dengan admin. Tak perlu save number, klik je link di bio admin 😁 #bencana2020 #fayyadhtroopersgold #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #bencana2020 #semusimdibarzakh #fayyadhtroopersgold3431 #bencana2020#umatrasulullah#islamituindah#islamitudamai#jannah#sunnah#muhasabahdiri#istiqamah#shareislam#islam#infoislamiq#khirzaman#alquran#akhirat#dakwahislam#dajjallaknatullah
#repost @pencetusummah_syed • • • • • • Teman² India semua boleh tgk, walaupun video lama tapi boleh dibuat sebagai pedoman bahawa kita boleh hidup rukun damai. #bencana2020 #fayyadhtroopersgold #semusimdibarzakh #ketikaazazilberputusasa #semusimdimahsyar #mengintaiakudineraka #eyesfromtheabyss #infinitywar #thelastkingdom #syurgabuatkupendosa #fayyadhtrooperslegacy #bencana2020 #semusimdibarzakh #fayyadhtroopersgold3431 #bencana2020#umatrasulullah#islamituindah#islamitudamai#jannah#sunnah#muhasabahdiri#istiqamah#shareislam#islam#infoislamiq#khirzaman#alquran#akhirat#dakwahislam#dajjallaknatullah

Loading