Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#tulisanjawi

Posts tagged as #tulisanjawi on Instagram

3.887 Posts

Sanah helwah Husna Husni & terima kasih sudi tempah dgn @karyajauh Alhamdulillaah, request nak cartoon Hello Kitty. Kite kasi kaler pink2 skit barula sesuai utk gegirl. Tp kalau nak kaler lain bgtau je inshaaAllaah kite boleh buat blako 🤗 #karyajauh #islamiccalligraphy #arabiccalligraphy #tulisanjawi #tulisankhat #hellokitty #khatnama #namajawi #hadiahharijadi #diwanijali #sanahhelwah #lukisankhat
🌼 #salam #jumaat #tulisanjawi #pantunduakerat #pantun
Dahulu tulisan jawi menjadi salah satu tulisan yang sangat penting , namun pada masa kini ia kian dilupakan serta kemahiran menulis dan memahaminya semakin berkurangan . Oleh itu kita sebagai anak muda generasi kini yang mempunyai pengetahuan dalam tulisan jawi ini harus mempertahankan warisan bangsa kita sendiri . Agar ia tidak luput dek zaman 🌸👊🏻🔥 . . . Jom like and comment ramai ramai . 💌  swipe left for more ✅  @johorcorporationofficial  #tulisanjawi #coretanjawi_siri1 #teamjcorp
" Rukun Negara " Khat spray-can. Sambil menjagau isteri berpantang ni saya upload gambar-gambar artwork minggu lepas dan minggu ni ya.... #khat #tulisanjawi #diwani #khatdiwani #harimalaysia #senikhat
Apa yang boleh kita pelajari daripada kalimah "Maashaa Allaah" dan "laa quwwata illaa billaah"? Apa pula beza kalimah "Maashaa Allaah" dengan "inshaa Allaah"? . . . . "Allah Sangat Baik Terhadapku" susunan Abd Al-Latif, RM37.00 (tidak termasuk cas penghantaran). #allahsayang #tauhid #alkahf #tulisandakwah #tulisanjawi #bestrong #latahzan #janganputusasa #janganbersedih #inshaallah #bukudakwah #bukuonline #bukutarbiyah #bukumotivasi #malaysiamembaca #bibliophile #bookstagram #studygram #dontgiveup #dontbesad #dontdespair #dontlosehope #neverlosehope #motivasihidup #alquran #buahfikiranbooks
Pantun Melayu. 🌼 #tulisanjawi #pantunmelayu #pantunnasihat #pulaupandan #gunungdaik
Lama tak belek2 lelama #majalah kt outlet2 tapi this #hijabista memang #menarik terbitan #edisikhas #tulisanjawi tu #nice & #interesting well tahniah #karangkraf 👍😊 opss 😅
. Design sendiri tshirt korang dengan harga yang murah. Tiada minimum order, sehelai pun boleh  __________________________________________________________ . Whatsapp untuk order : 011-62642396 __________________________________________________________ . Boleh stalk instashop kami mana tahu ada berkenan di hati 😳 . #custommadetshirt #tshirt #tshirtdesign #tshirtprinting #tshirtrekasendiri #handmadetshirt #tshirtdesignmurah #custommadetshirt #tshirtdesign #printedtshirt #tshirtdesignsendiri #printingbajumurah #tshirtkelas #bajukelas #bajucouple #bajuharikeluarga #bajudesignsendiri #heatpress #tulisanjawi #tulisanjapan #hoodie #hoodiemurah #sweatshirt #sweatshritmurah #capmurahmalaysia #bajufamilydaymurah #bajufamilyday
Topi tulisan jawi !! Open pre-order, ws nombor di bio sekarang okay 😍  #totebag #tulisanjawi #baju #jawi #bagjawi  #tshirtmurah  #sayajual  #bajumurah #sayajualbajumurah  #jawikhat  #khatjawi  #madeinmalaysia #cetaktshirt #printmurah #tempahtotebag
menyiapkan Cenderamata plak...#lasercut#cenderamata#tulisanjawi#uvprint#printacrylic
Awww tq si comel Ayra Maisarah ❤️ & tq Khai for purchasing our artwork for this little cutie. Bila laa aunty asma dpt jumpa Ayra ni 🤭 @karyajauh #karyajauh #diwanijali #arabiccalligraphy #islamiccalligraphy #tulisanjawi #tulisankhat #khatkucing #jawikucing #lukisankucing #babyposter
Awww tq si comel Ayra Maisarah ❤️ & tq Khai for purchasing our artwork for this little cutie. Bila laa aunty asma dpt jumpa Ayra ni 🤭 @karyajauh #karyajauh #diwanijali #arabiccalligraphy #islamiccalligraphy #tulisanjawi #tulisankhat #khatkucing #jawikucing #lukisankucing #babyposter
Hadiah utk pengantin Nurliza Ahmed & pasangan. Gambar pengantin pegang lukisan masih di dlm proses. Lupa pulak nak ambil gmbr dgn fon. Utk tempahan pm je kite 🥰 #diwanijali #khat #jawi #tulisankhat #tulisanjawi #khatcouple #jawicouple #arabiccalligraphy #islamiccalligraphy #lukisankhat #hadiahpengantin
#selamatharimalaysia to all @karyajauh followers! Tq Abg Ijan order dgn #karyajauh utk harijadi isteri yg jatuh pd tarikh Hari Malaysia 🇲🇾 Jadi tema utk #diwanijali kali ni pun tema Malaysia jgk 🤭 #arabiccalligraphy #islamiccalligraphy #tulisankhat #tulisanjawi #khatmalaysia #jawimalaysia #bungaraya #lukisanjawi #hadiahjawi #hadiahkhat #waubulan #klcc #jalurgemilang
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera 🌺 . Kami wakil dari House of Healin (Mesra Mall) ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Malaysia kepada seluruh rakyat Malaysia yang berbilang kaum! . Sempena hari peringatan penubuhan Persekutuan Malaysia ini, semoga Negara Malaysia terus bersatu-padu, saling hormat-menghormati sesama agama, kaum dan bangsa. . Bak kata pepatah, "BERSATU TEGUH, BERCERAI ROBOH" . سلامت مڽمبوت هاري مليسيا کڤد سموا رعية مليسيا! ماري کيت سموا برساتو اونتوق منجاݢ کهرمونين دان کسجهتراٴن نݢارا 🥰 . Tags: #houseofhealin #houseofhealinkerteh #houseofhealinmesramall #gamathealin #healin #ag2000 #mesramall #kerteh #kemaman #kemasik #gamogen #milodinasour #miloais #malaysianfood #selamatharimalaysia #16092019 #happymalaysiaday #tulisanjawi #bmf #muslimproduct #malaysian #sayangimalaysia #malaysiabersih #malaysia
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera 🌺 . Kami wakil dari House of Healin (Mesra Mall) ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Malaysia kepada seluruh rakyat Malaysia yang berbilang kaum! . Sempena hari peringatan penubuhan Persekutuan Malaysia ini, semoga Negara Malaysia terus bersatu-padu, saling hormat-menghormati sesama agama, kaum dan bangsa. . Bak kata pepatah, "BERSATU TEGUH, BERCERAI ROBOH" . سلامت مڽمبوت هاري مليسيا کڤد سموا رعية مليسيا! ماري کيت سموا برساتو اونتوق منجاݢ کهرمونين دان کسجهتراٴن نݢارا 🥰 . Tags: #houseofhealin #houseofhealinkerteh #houseofhealinmesramall #gamathealin #healin #ag2000 #mesramall #kerteh #kemaman #kemasik #gamogen #laksapenang #malaysianfood #selamatharimalaysia #16092019 #happymalaysiaday #tulisanjawi #bmf #muslimproduct #malaysian #sayangimalaysia #malaysiabersih #malaysia
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera 🌺 . Kami wakil dari House of Healin (Mesra Mall) ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Malaysia kepada seluruh rakyat Malaysia yang berbilang kaum! . Sempena hari peringatan penubuhan Persekutuan Malaysia ini, semoga Negara Malaysia terus bersatu-padu, saling hormat-menghormati sesama agama, kaum dan bangsa. . Bak kata pepatah, "BERSATU TEGUH, BERCERAI ROBOH" . سلامت مڽمبوت هاري مليسيا کڤد سموا رعية مليسيا! ماري کيت سموا برساتو اونتوق منجاݢ کهرمونين دان کسجهتراٴن نݢارا 🥰 . Tags: #houseofhealin #houseofhealinkerteh #houseofhealinmesramall #gamathealin #healin #ag2000 #mesramall #kerteh #kemaman #kemasik #gamogen #nasilemak #malaysianfood #selamatharimalaysia #16092019 #happymalaysiaday #tulisanjawi #bmf #muslimproduct #malaysian #sayangimalaysia #malaysiabersih #malaysia
Selamat Menyambut Hari Malaysia 2019 YG Ke-56 Bagi Memperingati Penubuhan Persekutuan Malaysia Pada 16 September 1963 ,Bersamaan 16 Muharram 1441H "Sayangi Malaysiaku, Malaysia Bersih" "Semoga minda kita pun tidak dijajah😎 Jom hijrah. Hijrah jiwa. Hijrah minda." Jom like @sufimasolution  #malaysia #harimalaysia56 #madlipzmalaysia#dakwah#merdeka #tulisanjawi #salamdhuha #maafkansayadoakansaya #perjuanghartanah #motivasisemangat_ #motivasihidup #motivasidirisendiri #janganmenyerah #motivasikehidupan l #inspirasihidup #motivasiislami #motivasihijrahcinta #motivasihijrah #nasihatdiri #motivasihati #katabijakislami #hijrahsantun #oneminutedakwah #muslimahberdakwah #nasehatislam #berbagisemangat

Loading