Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#merdeka

Posts tagged as #merdeka on Instagram

2.379.871 Posts

. Robek-robeklah badanku, potong-potonglah jasad ini, tetapi jiwaku dilindungi benteng merah putih. Akan tetap hidup, tetap menuntut bela, siapa pun lawan yang aku hadapi – . Jenderal Sudirman . 👊 CUSTOM CASE 3D WITH BATIK DESIGN . ✅ KUALITAS JOSSS . ✅ FAST RESPON . ✅ GAMBAR DESIGN BISA DIUBAH  SESUAI DENGAN KEINGINAN KAMU ‎. ✅ HARGA BIKIN NAGIH+BISA NEGO . UNTUK PEMESANAN HUBUNGI : . WA : 082310708109 atau DM di akun ini . #case#jualcase#instgram#smarthphone#casekeren#indonesia #jakarta #like #bali #bandung #instagram #surabaya #viral #photography #repost #hutri #love #lfl #instagood #travel #malaysia #agustus #follow #merdeka #medan.
Assalamualaikum guys, baju kemeja bunga2 trend terkini sudah sampai stock bossku🎊🎊🎊, terbaik bossku, untuk thrasher ada warna black white dan grey ,DHL ada warna yellow black white and blue, kepada sesiapa yg berminat blh call or WhatsApp 0172957861 (AFFIQ) Harga market : RM15 Harga promotions : RM8 3 pasang : RM 19 Postage semenanjug : RM7 Sabah Dan Sarawak : RM10 . . . . #siapacepatdiadapat #maluapabosku #haatepok #tercucukdahmasuk #bajukemejabungabunga #malaysiaboleh #merdeka #malaysiamaju
Compact Stroller BEBIKA, ringan, bersaiz cabin, mudah lipat dan buka. Paling penting, ruang bonet kereta yang kecil bukan lagi satu masalah utk bawa compact stroller BEBIKA bersama. . Kami tawarkan 2 warna yang menjadi pilihan ramai. HITAM dan KELABU. . . Harga Promosi RM315. Harga NP RM429. . 🛡 1 TAHUN WARANTI . 🛡 4 FREE GIFT while stock last 🛡 FREE POSTAGE utk Semenanjung 🛡 DISKAUN POSTAGE utk Sabah Sarawak . Blh terus DM atau wasap kami 01157711702 utk tempahan dan sebarang pertanyaan. . . #trustedseller #strollermurah #strollerbebika #strollerberkualiti #strollerbaby #pemborongstroller #strollerbuy #stroller #merdeka #malaysian
Freedom vibes . . Follow @worldtroughthelens for more. 📸 @thefreedomcomplex
Dekat wajah penuh dengan jeragat? Pori - pori di muka pun semakin kelihatan? Apa tunggu lagiii, anda perlu membuat tindakan!  Mehh order Adella Blackhead Soap! Dapat merawat masalah wajah yang berjeragat dan pori pori pun semakin kecil dan tidak kelihatan! Apa tunggu lagi, mari order!! https://adella.wasap.my/ WA.ME/60193360561  #selangor #kelantan #merdeka #laraalana #durian #laksa #malaysiakutercinta  #makeupgirl  #makeupartist  #foundation  #jerawat #beautyandthebeast  #adellaskincare #adellaperapat #adellashakefoundation #sentiasabersamaadella #adellaterbaik
Pas pagi mau berangkat kerja tiba tiba diperjalanan saya liat bapak bapak yang sedang mengayun sepeda dengan penuh semangat, sepertinya bapak ini dari NTB menuju Lampung. Tapi saya tidak tau pasti soalnya tidak menanyakannya kepada bapak itu, yang pasti kita doakan Semoga bapak ini selamat sampai tujuan aminn🙏  #garut #garutupdate_ #garuthits #semangatpagi #semangathidup #sepedasantai #ntb #lampung #sukamerang #kersamanah #indonesia #viralindonesia #sangatsemangat #merdeka #bahagia #bapak #meraihmimpi #lightroomindonesia #tiktokindonesia #sayangawk #sayangkaliansemua #indonesiajaya
Reposted from @rizkybintangpambudi -  Mengendarai motor adalah cara terbaik saya untuk menikmati alam indonesia🇮🇩 #hutri74 #merdeka #indonesia #modifikasimatichonda #scoopy_modification_style #babymothai_official #scoopyindonesia #jamnasasi2 #sjc_scoopy - #regrann
Reposted from @sastraindonesia.co Puisi "MATA LUKA SENGKON KARTA" . Oleh Peri Sandi Huizche . 👆 Follow @wak.borak ✊ . . #soekarno #soeharto #gusdur #habibie #indonesia #rockygerung #ilc #pancasila #reformasi #indonesia #merdeka #islam #demokrasi #literasi #puisi #politik #renungan #keadilan #retorika #kundur #kepri #sentilan #singgungan #motivasi #ustadzabdulsomad #ustadzadihidayat #inspirasi
INFORMASI PENTING !!! . . RAHASIA MEMBESARKAN PAYUDARA . Tag Teman, Sahabat or Orang yang Kamu Sayang Berani ? . Punya payudara besar dan kencang? Gimana sih cara? @healthmask_beauty jawabannya😍 . Keunggulan Health Breast Mask by⬇ @healthmask_beauty 1. Membesarkan Payudara secara Cepat, Alami dan Sehat (Hasil 1-2 Minggu Terbukti) 2. Menstabilkan Growth Hormone pada Payudara 3. Mengencangkan Payudara dan Memperhalus Tekstur Kulit di Payudara 4. Masker Lumpur dengan Vitamin dan Mineral Terlengkap untuk Mencerahkan dan Memperkencang Payudara 5. Aman tanpa Efek Samping dan Ketergantungan (Sertifikat BPOM, MUI, GMP) 6. Recomended Para Artis😍 . Apakah Ini masalah yang anda Alami : ✔ Sudah Menggunakan Berbagai Cream, Minyak dan Perawatan Apapun tetapi Payudara Tetap Kecil dan Kendur ?? . ✔Usia mulai beranjak Dewasa tapi Payudara tetap Kecil ?? . ✔Sudah Menyusui, Payudara Kendur dan Turun ?? . ✔Mengeluh karena Ukuran Payudara tidak sama ?? . ✔Pasangan mulai Bosan kepada Anda ?? . Yuk Perbesar Payudara Anda bersama @healthmask_beauty ( klik link di bio ) ⬇ @healthmask_beauty CEPAT RESPON WA : 0895361423088  #indonesia #jakarta #like #bali #bandung #instagram #surabaya #viral #photography #repost #hutri #love #lfl #instagood #travel #malaysia #agustus #follow #merdeka #medan #wonderfulindonesia #jogja #likeforlikes #pesonaindonesia #fashion #yogyakarta #pembesarpayudaraalami #caramemperbesarpayudara #keputihan #payudaraideal
ERASYA' HAPPY HOUR 🧀💛 . Happy 17k followers, boss @cheesybyerasya!! Ayuh grab cheese powder ni sementara tengah on promo! Promo boleh tamat bila2 masa je tau uolls 😍 . .  Cheese Powder  Promo price : RM17 ☑️ Normal price : RM20 ❎ . . WHATSAPP NOW TO ORDER 📲0109896047 (AINN) 📲0109896047 (AINN) . . #cheeselover #foodlover #terengganu #popiasedap #makanmakan #foodporn #foodhunting #dataranaustin #unisza #mukbang #popiacheese #cheesepowder #cheesepowderterengganu #merdekasale #cheesepowdermalaysia #merdeka #happyhour
ERASYA' HAPPY HOUR 🧀💛 . Happy 17k followers, boss @cheesybyerasya!! Ayuh grab cheese powder ni sementara tengah on promo! Promo boleh tamat bila2 masa je tau uolls 😍 . .  Cheese Powder  Promo price : RM17 ☑️ Normal price : RM20 ❎ . . WHATSAPP NOW TO ORDER 📲0109896047 (AINN) 📲0109896047 (AINN) . . #cheeselover #foodlover #terengganu #popiasedap #makanmakan #foodporn #foodhunting #dataranaustin #unisza #mukbang #popiacheese #cheesepowder #cheesepowderterengganu #merdekasale #cheesepowdermalaysia #merdeka #happyhour
GRATIS GAUN untuk kalian❤ . New Inspiration by @ramadhaniabakrie Booking now!! Special price untuk hari ini😍 . Hanya el.galeri yang bisa kasih kamu Gaun GRATIS dihari Special dengan cuma-cuma lohhh. . . Nah caranya mudahh  1. Kamu wajib follow ig @el.galeri 2. Spam like, comment dan mention 5 teman mu di salah satu postingan @el.galeri 3. Repost salah satu foto di @el.galeri di feed dan story instagrammu dan kasih #gaungratiselgaleri *untuk kemudahan kami, akun tidak boleh di privat.  BURUAN yaaa!! Pemenang akan di pilih 1 orang saja. Mendapat Gaun Couple GRATIS. . Pengumuman pemenang akan diumumkan pada tanggal 1 Oktober 2019. . Size : S.M.L.XL.XXL.XXXL . Khusus Order  Wa : Admin 1: +62-822-3225-0778 Admin 2: +62-821-4273-8559 . #gown #gowns #gownmuslimah #weddinggown #dress #dressmuslimah #kebayamodern #gaunpestaanak #sweet17dress #gownakad #idulfitri #lebaraniduladha #jahitonlinemalang #indonesian #specialmoments #gaungratiselgalerigratis #deliveryworldwide #jualpremiumgown #trendingtopic#teammilenial #merdeka #giveaway #giveawayindonesiaupdate #giveawaytime #inspirasigaun #seragamkeluarga #bajulebaran #bajuseragamkeluarga #bajulebaran #trendingtopic #gaungratiselgaleri
CELEBRATE MERDEKA AND MALAYSIA DAY WITH TWS’ MERDEKA PROMO!  TWS’ Merdeka Promo for 3 pax only for RM62? That’s definitely a happy celebration even for Ali, Ah Kau and Muthu!  Merdeka Promo @ RM62 for 3 pax (NP: RM97.82): - Lamb Chop (👍 Best Seller!) - Gourmet Seafood Platter (🍤 The perfect mix for a multiracial Malaysia) - BBQ Chicken Chop Nasi Goreng Nenas (💯Satisfaction!) - 3 Mushroom Soups (💓All-time favourite!) Value Add-on at RM6.20 for any of the items below with every Merdeka Promo! - TWS Chicken Bites (NP: RM10.49) - Potato Fries (NP: RM8.37) - Sweet Potato Fries (NP: RM9.43) - Banana split (NP: RM11.55)  Available until 30 September 2019 only, let’s continue to celebrate our independence and differences throughout the month of September just like Ali, Ah Kau and Muthu.  For more info, please visit https://www.tws.com.my/promo/merdeka_promo.php *T&C Apply
ERASYA' HAPPY HOUR 🧀💛 . Happy 17k followers, boss @cheesybyerasya!! Ayuh grab cheese powder ni sementara tengah on promo! Promo boleh tamat bila2 masa je tau uolls 😍 . .  Cheese Powder  Promo price : RM17 ☑️ Normal price : RM20 ❎ . . WHATSAPP NOW TO ORDER 📲0109896047 (AINN) 📲0109896047 (AINN) . . #cheeselover #foodlover #terengganu #popiasedap #makanmakan #foodporn #foodhunting #dataranaustin #unisza #mukbang #popiacheese #cheesepowder #cheesepowderterengganu #merdekasale #cheesepowdermalaysia #merdeka #happyhour
#repost @duniazumal.studios • • • • • • Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa buat semua. Buat pertama kali @duniazumal.studios ada giveaway contest... Hadiah-hadiahnya  RM20 x 1 pemenang RM10 x 1 pemenang  Giveaway pertama hadiah kecil-kecilan jer. Dah tau hadiah mesti nak tau syaratnya kan 🤩  Syaratnya: 🤩 Follow IG @duniazumal.studios 🤩 Follow IG @duniazumal 🤩 Tag 3 orang rakan di ruang komen beserta #dzstudios #duniazumal 🤩 Repost post giveaway ini di IG anda (di feed dan story) tag @duniazumal.studios 🤩 Tempoh giveaway dari sekarang hingga 30 September 2019 🤩 Pastikan IG anda diset untuk tontonan umum yer 🤩 Pemenang dipilih secara cabutan undi pada 1 Oktober 2019 🤩 Hanya peserta yang ikut semua syarat layak dicabut undi 🤩 Terbuka kepada rakyat Malaysia je  #giveaway #contest #cashgiveaway #duniazumal #duniazumaldotcom #blogger #bloggerutara #bloggerutaraofficial #photographystudio #photography #merdeka #merdekacontest #giveawaymerdeka #malaysiakita #malaysiabersih #sayangimalaysiaku
TERIMA KASIH UNTUK UCAPANYA  SMP IT TUNAS MULIA WONOSARI GUNUNG KIDUL JOGJAKARTA . . . Follow🔛@prabu10indonesia.army Follow🔛@prabu10indonesia.army Follow🔛@prabu10indonesia.army . . BERSAMA RAKYAT TNI KUAT . . #divif2kostrad #prabu10indonesia#tni #militerindonesia #military #militer #indonesia #kostrad #tniad #tniau #tnial #pasukankhusus #komando #komandoindonesia #marinir #paskhas #taifib #terjunpayung #para #pararaider #merdeka #nkri #kopassus#kopaska #indonesiamilitary #indonesianarmy#seputarduniamiliter19#tni_indonesia_update #kodamim
Assalamualaikum semua😊  Nak share sikit warna2 warda khimar yang menggugat ni😍😍😍 *Warda Khimar 2.0* ✔️Restock lebih 5 kali untuk Warda Khimar ! ✔Bidang 50, boleh adjust jadi bidang 45 no worries ! ✔Material HIGH QUALITY CHIFFON ! ✔Mudah Bentuk ! ✔Design yang EKSKLUSIF, ELEGANT & SIMPLE ! ✔Boleh digayakan pelbagai cara, ada zip di tengah ! ✔Sesuai digayakan ke umrah, kelas, mall, atau aktiviti riadah !  Mempunyai 8 Warna yang Mencairkan Hati  #tudung #bawal #tudungbawal #tudungbawalcorak #tudungsenangbentuk #bunga #merdeka #cantik #khimar #khimarberzip #warnawarni #iyliamalekempire #dropshipiyliamalek #promosiiyliamalek #puteribawalxiyliamalek #teamimfairy
Edisi telat ngepost  #youtuberindonesia #gaming #paskibra #brigastra #17agustus #merdeka
_____ Sejarah jalan warung buncit  Jalan atau daerah Warung Buncit berasal dari sebutan orang ke sebuah toko kelontong mirip orang Tionghoa yang ada di sana zaman dulu, namanya Bun Tjit. Letaknya persis di perempatan duren tiga - mampang prapatan dan jalan warung jati barat. Dulu wilayah warung buncit adalah wilayah pertanian, bahkan namanya dulu adalah kampung pulo kalibata. Saking maju pesatnya itu warung, orang jadi ingatnya dengan warung buntjit ketika mereferensikan nama jalan tersebut. . . #jamandulu #indonesia #sejarahindonesia #batavia #tempodulu #tempoedoeloe #lawas #jamanbelanda #jamanpenjajahan #jadul #sejarah #merdeka #indonesiamerdeka  #jakarta #indonesiajamandulu #infojakarta #infosejarah #videosejarah  #penjajahan #photolawas #pahlawan #lagujadul #videolawas #filmjadul #photojadul #fotolawas #fotojadul #fotojamandulu #warungbuncit #mampang
BELLOVA SUIT . 🍃Material Como Crepe 🍃Zip di bahagian belakang baju 🍃Rekaan kemas pleated di bahagian depan baju 🍃Rekaan unik bahagian baju 🍃Seluar getah separuh (ada zip) . 🌺RM134 FREE POSTAGE . #merdekasale#merdeka#merdeka✊ #merdekachallenge #sale#murah#aidiladha#nursing#suit#blouse#baju#peplumkurung#peplumblouse#fairytail#fairfit#cikepal#bidadarihouse#kebayalabuh#labuh#bawalovers#leeyanaaidiladha2019#swarovski#tudungsarung  #tudungmerdeka #malaysiamerdeka#bawalmerdeka#shawlmerdeka#malaysia62
Taktau nak pilih Set yg mana? Kami ada 2 pilihan. Samaada korang nak Special set (Merdeka Edition) atau Basic Set (Silvery Minibox). Terpulang pada korang.❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kalau tanya Bella, Bella suggest korang ambil Special Set utk suprisekan someone, kiranya utk someone special lah. Nama pun Special Set yedakkk? 😏Utk Basic Set ni sesuai tuk korang yg nak hadiahkan pada 5 kawan korang sorang satu. Sebab apa tau tak? Basic Combo ada tuk 3pcs dan 5pcs. Let say korang ambil 5pcs, dapat 5 helai tudung dan 5 minibox. Tak ke sorang satu boleh dapat hadiah masing2. Bijak tak? 🙈 ⠀ Wasap Bella. Bella assist korang ikut budgets korang. Tak semestinya hadiah kena mahal tau. Yg penting effort! ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ☎️☎️☎️☎️ Whatsapp 014-9254767 ☎️ ☎️ ☎️ ⠀ ⠀ ⠀ #hadiah #bellazscarf #mvacademy #mustveri #feedbackmustveri #merdeka62 #merdekaedition #merdeka #happy #basicset #combosetmustveri #setcombomustveri

Loading