Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#limawaktu

Posts tagged as #limawaktu on Instagram

12.420 Posts

WAKTU MUSTAJAB untuk berdoa di hari JUMAT . . . “Di hari Jumat terdapat suatu waktu, di mana jika ada seorang hamba muslim yang memanjatkan doa kepada Allah bertepatan dengan waktu tersebut, Allah akan memberi apa yang ia minta, waktu itu adalah setelah ashar “ . . . H.R Ahmad 7361 . . . . #ciputat #ciputatkeren #bintarokeren #anakjaksel  #anakkopi  #kopidansenja #limawaktu  #jumatberkah
WAKTU MUSTAJAB untuk berdoa di hari JUMAT . . . “Di hari Jumat terdapat suatu waktu, di mana jika ada seorang hamba muslim yang memanjatkan doa kepada Allah bertepatan dengan waktu tersebut, Allah akan memberi apa yang ia minta, waktu itu adalah setelah ashar “ . . . H.R Ahmad 7361 . . . . #ciputat #ciputatkeren #bintarokeren #anakjaksel  #anakkopi  #kopidansenja #limawaktu  #jumatberkah
WAKTU MUSTAJAB untuk berdoa di hari JUMAT . . . “Di hari Jumat terdapat suatu waktu, di mana jika ada seorang hamba muslim yang memanjatkan doa kepada Allah bertepatan dengan waktu tersebut, Allah akan memberi apa yang ia minta, waktu itu adalah setelah ashar “ . . . H.R Ahmad 7361 . . . . #ciputat #ciputatkeren #bintarokeren #anakjaksel  #anakkopi  #kopidansenja #limawaktu  #jumatberkah
🎊KURTA HUD🎊 🔷SELLING PRICE: RM79 🔷MATERIAL: ANDREW Cotton 🔷Size: XS-XL 🔷Colour: 11 🔷Cutting: Slimfit 🔶Postage: RM10 sem RM15 ss  Jom BERAYA dengan Kurta Elrah 😎  Apa tunggu lagi?? Whatsapp 019-2879032 skrg!! ✅😊 . . 👉🏻 Cara Order: Pilih warna dan size, screenshot dan whatsapp kami. Boleh terus tekan link di bio untuk direct ke whatsapp (tak perlu save number hp) . 👉🏻Swipe left untuk pilihan warna & size chart . 👉🏻Happy Shopping with Us 🛍😊 . . . . . .  #elrah #elrahexclusive #justelrah #elrahlovers #bajuraya2019 #agentelrah #pselrah
🔥KURTA REMY ON PROMO NOW - RM 69🔥 . . Keistimewaan Kurta Remy: . ✅Material: Toyobo Cotton (lembut, tak panas, serap peluh, senang iron) ✅Cutting: slimfit ✅Leher teluk belanga ✅Lengan cuff ada butang 1 ✅Model pakai Saiz M ✅Baju ready stock . . #kurta #kurtamurah #kurtalelaki #kurtaraya #kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #kurtalelakimurah #kurtacantik #kurtamurahmalaysia #kurtaelrah #kurtacotton #kurtaexclusive #kurtalelakimalaysia #kurta2019 #kurtadewasa #kurtaonline #kurtatelukbelanga #telukbelanga #ajimaura #kurtatelukbelangamurah #limawaktu #sedondonraya #setcouple #coupleraya #salekurta #kurtaqhalif #kurta #jubah
halahhh memukau nye la set #wawafantasydream ni😭😭 sis wawa nak ingatkan stock da tak banyak.. yg mana belum beli tu cecepat la beli plsss.. nanti korang terlepas #wawaunicornkit yg super jimat super murah ni. . . . 5 barang exclusive cuma RM65 sahaja😭😭😭 murah yakmat mana nak cari .. so cpt ...nanti nangis kalau xdpt . hehehe❤️❤️🔥yg nak COD komen je bawah ok . 🚘COD JASIN & MELAKA 📲 011-26665961 / Click Link In the Bio __ #wawafantasydreammelaka #wawafantasydreamjasin #wawafantasydreammelaka #wawafantasydreamayerkeroh #wawafantasydreambukitkatil #wawafantasydreamcheng  #wawafantasydreammelaka  #wawapremiumrayakit #wawatravelkit #wawatravelkit #wawatravelkitedition #wawatravelkitmelaka #wawasoftlens #wawazainal #aerilzafrel #limawaktu #wawacosmetics #wawacosmeticsmelaka #wawacosmeticsjasin #wawacosmeticsbandarjasinbestari #wawacosmeticsayerkeroh #wawamakeupkit #wawamakeupkitmelaka #wawamakeupkitjasin #wawamakeupkitmydinjasin #wawamakeupkitayerkeroh #wawamakeupkitduriantunggal #wawatravelkitraya #wawatravelkitmelaka
Mencari cari telekung yang selesa untuk beribadah? Yang sesuai untuk di bawa umrah? Di jadikan hantaran? Mahupun hadiah ulangtahun untuk wanita tersayang? Yang paling best sekali.  TELEKUNG PILIHANMU ❤️ . 🌷Sulam yang simple tapi nampak sangat exclusive. 🌷Ukuran adalah FREE SIZE. 🌷Jahitan di kepala yang kemas, teliti & sangat cantik. 🌷2 layer / inner dari kepala hingga bawah dada. 🌷Kain Tidak Mudah Renyuk. 🌷Bahagian dagu diperbuat kemas agar si pemakai akan lebih selesa semasa solat. 🌷 Material yang kami guna ada la Cotton Roselle, yang lembut dan selesa untuk beribadah.  Dearies berminat? 😘  Boleh whatsapp kami cepat-cepat 012-5666334 / 018-3815838 012-5666334 / 018-3815838  #telekung #telekungmurah #telekungcotton #telekunghantaran #telekungcantik #telekungmalaysia #telekungsolat #telekungumrah #telekungquzan #bazaarpaknil #telekungexclusive #roselle #telekungkahwin #hantaran #hadiah #hadiahibu #solat #telekungsejuk #limawaktu #telekunglace #umrah #haji #2019 #telekung2019 #umrahhaji
Mencari cari telekung yang selesa untuk beribadah? Yang sesuai untuk di bawa umrah? Di jadikan hantaran? Mahupun hadiah ulangtahun untuk wanita tersayang? Yang paling best sekali.  TELEKUNG PILIHANMU ❤️ . 🌷Sulam yang simple tapi nampak sangat exclusive. 🌷Ukuran adalah FREE SIZE. 🌷Jahitan di kepala yang kemas, teliti & sangat cantik. 🌷2 layer / inner dari kepala hingga bawah dada. 🌷Kain Tidak Mudah Renyuk. 🌷Bahagian dagu diperbuat kemas agar si pemakai akan lebih selesa semasa solat. 🌷 Material yang kami guna ada la Cotton Roselle, yang lembut dan selesa untuk beribadah.  Dearies berminat? 😘  Boleh whatsapp kami cepat-cepat 012-5666334 / 018-3815838 012-5666334 / 018-3815838  #telekung #telekungmurah #telekungcotton #telekunghantaran #telekungcantik #telekungmalaysia #telekungsolat #telekungumrah #telekungquzan #bazaarpaknil #telekungexclusive #roselle #telekungkahwin #hantaran #hadiah #hadiahibu #solat #telekungsejuk #limawaktu #telekunglace #umrah #haji #2019 #telekung2019 #umrahhaji
Mencari cari telekung yang selesa untuk beribadah? Yang sesuai untuk di bawa umrah? Di jadikan hantaran? Mahupun hadiah ulangtahun untuk wanita tersayang? Yang paling best sekali.  TELEKUNG PILIHANMU ❤️ . 🌷Sulam yang simple tapi nampak sangat exclusive. 🌷Ukuran adalah FREE SIZE. 🌷Jahitan di kepala yang kemas, teliti & sangat cantik. 🌷2 layer / inner dari kepala hingga bawah dada. 🌷Kain Tidak Mudah Renyuk. 🌷Bahagian dagu diperbuat kemas agar si pemakai akan lebih selesa semasa solat. 🌷 Material yang kami guna ada la Cotton Roselle, yang lembut dan selesa untuk beribadah.  Dearies berminat? 😘  Boleh whatsapp kami cepat-cepat 012-5666334 / 018-3815838 012-5666334 / 018-3815838  #telekung #telekungmurah #telekungcotton #telekunghantaran #telekungcantik #telekungmalaysia #telekungsolat #telekungumrah #telekungquzan #bazaarpaknil #telekungexclusive #roselle #telekungkahwin #hantaran #hadiah #hadiahibu #solat #telekungsejuk #limawaktu #telekunglace #umrah #haji #2019 #telekung2019 #umrahhaji
Mencari cari telekung yang selesa untuk beribadah? Yang sesuai untuk di bawa umrah? Di jadikan hantaran? Mahupun hadiah ulangtahun untuk wanita tersayang? Yang paling best sekali.  TELEKUNG PILIHANMU ❤️ . 🌷Sulam yang simple tapi nampak sangat exclusive. 🌷Ukuran adalah FREE SIZE. 🌷Jahitan di kepala yang kemas, teliti & sangat cantik. 🌷2 layer / inner dari kepala hingga bawah dada. 🌷Kain Tidak Mudah Renyuk. 🌷Bahagian dagu diperbuat kemas agar si pemakai akan lebih selesa semasa solat. 🌷 Material yang kami guna ada la Cotton Roselle, yang lembut dan selesa untuk beribadah.  Dearies berminat? 😘  Boleh whatsapp kami cepat-cepat 012-5666334 / 018-3815838 012-5666334 / 018-3815838  #telekung #telekungmurah #telekungcotton #telekunghantaran #telekungcantik #telekungmalaysia #telekungsolat #telekungumrah #telekungquzan #bazaarpaknil #telekungexclusive #roselle #telekungkahwin #hantaran #hadiah #hadiahibu #solat #telekungsejuk #limawaktu #telekunglace #umrah #haji #2019 #telekung2019 #umrahhaji
Mencari cari telekung yang selesa untuk beribadah? Yang sesuai untuk di bawa umrah? Di jadikan hantaran? Mahupun hadiah ulangtahun untuk wanita tersayang? Yang paling best sekali.  TELEKUNG PILIHANMU ❤️ . 🌷Sulam yang simple tapi nampak sangat exclusive. 🌷Ukuran adalah FREE SIZE. 🌷Jahitan di kepala yang kemas, teliti & sangat cantik. 🌷2 layer / inner dari kepala hingga bawah dada. 🌷Kain Tidak Mudah Renyuk. 🌷Bahagian dagu diperbuat kemas agar si pemakai akan lebih selesa semasa solat. 🌷 Material yang kami guna ada la Cotton Roselle, yang lembut dan selesa untuk beribadah.  Dearies berminat? 😘  Boleh whatsapp kami cepat-cepat 012-5666334 / 018-3815838 012-5666334 / 018-3815838  #telekung #telekungmurah #telekungcotton #telekunghantaran #telekungcantik #telekungmalaysia #telekungsolat #telekungumrah #telekungquzan #bazaarpaknil #telekungexclusive #roselle #telekungkahwin #hantaran #hadiah #hadiahibu #solat #telekungsejuk #limawaktu #telekunglace #umrah #haji #2019 #telekung2019 #umrahhaji
Adik mau 3 tahun da mulai ikut solat dan ngaji tapi masih belum serius,  insyaallah tambah umur tambah serius ya de,  nanti bisa jadi imam masjidil haram amin.... #sholat#yuk#limawaktu#sehari
. Siapakah yang dipertuan Agung pertama negara kita?  #malaysia  #sayangimalaysiaku  #limawaktu  @limawaktuhq
Dalam 1 menit saja, kita bisa memberatkan timbangan amal kebaikan di akhirat dan menjadi hamba yang dicintai oleh Allah, yakni dengan mengucapkan kalimat tasbih, Subhanallah wa bi hamdih, subhanallahil 'azhim"  Dalam 1 menit, kira-kira kamu bisa melafalkan 40 kali, yang artinya kamu bisa panen timbangan amal dan cintanya Allah. Dari Abu Hurairah, dari Nabi SAW bersabda, "Dua kalimat yang ringan di lisan, namun berat ditimbangan, dan disukai Ar Rahman yaitu 'Subhanallah wa bi hamdih, subhanallahil 'azhim' (Maha Suci Allah dan segala puji bagi-Nya. Maha Suci Allah Yang Maha Agung)." (HR. Bukhari no. 6682 dan Muslim no. 2694)  #ustadkhalidbasalamah #komunitas #muslim #bikers #indonesia #bekasi #kombindonesia #kombibekasi #subuhan #pejuangsubuh #limawaktu #hijrah #kajian #dakwah #sunnah #tauhid #quran #hadits #motor #riding #ukhuwah #silaturahmi #ngopibarengkombi #ngajibarengkombi #ridingbarengkombi #bbmbarengkombi #tebarnasbarengkombi
الْيَوْمَ تُجْزَىٰ كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ ۚ لَا ظُلْمَ الْيَوْمَ ۚ إِنَّ اللَّهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ  Pada hari ini, tiap-tiap jiwa diberi balasan dengan apa yang diusahakannya. Tidak ada yang dirugikan pada hari ini. Sesungguhnya Allah amat cepat hisabnya. [al Mu’min / 40 : 17]. #ustsyafiqrizabazalamah #komunitas #muslim #bikers #indonesia #bekasi #kombindonesia #kombibekasi #subuhan #pejuangsubuh #limawaktu #hijrah #kajian #dakwah #sunnah #tauhid #quran #hadits #motor #riding #ukhuwah #silaturahmi #ngopibarengkombi #ngajibarengkombi #ridingbarengkombi #bbmbarengkombi #tebarnasbarengkombi
Ternyata bener loh! Hidup ini hanya menunggu waktu shalat lima waktu!.. Selain itu sampingan aja, mau kerja mau belajar, it okay. 😉 ____________ Follow @limawaktu_pemuda  @limawaktu_pemuda  ____________ #dakwahislam #pemudahijrah #ikhwan #akhwat #mahasiswa #pejuangmahar #pekerjakeras #parentingislami #ibnuqoyyim #nasehatislam #motivasihidup #hidupsukses #limawaktu #shalatsubuh #shalatmaghrib #shalatisya #shalatdhuhur #shalatashar #pemudamillenial
DI akhirat para penghuni neraka akan menjalani hukuman berupa siksa yang sangat pedih. Siksaan yang mereka derita dalam neraka itu bermacam-macam sebagaimana yang difirmankan Allah seperti berikut: "Di neraka Jahannam, lalu dibakar dengannya dahi mereka, lambung dan punggung mereka." ( At - Taubah [9]: 35 ) "Ketika belenggu dan rantai dipasang di leher mereka, sehingga mereka diseret kedalam air yang sangat panas, kemudian mereka dibakar dalam api." (Al - Mu'min [40] : 71-72 )  #ustfiranda #kajian #subuhan #pejuangsubuh #limawaktu #hijrah #kajian #dakwah #sunnah #tauhid #quran #hadits #motor #riding #ukhuwah #silaturahmi
🔥KURTA REMY ON PROMO NOW - RM 69🔥 . . Keistimewaan Kurta Remy: . ✅Material: Toyobo Cotton (lembut, tak panas, serap peluh, senang iron) ✅Cutting: slimfit ✅Leher teluk belanga ✅Lengan cuff ada butang 1 ✅Model pakai Saiz M ✅Baju ready stock . . #kurta #kurtamurah #kurtalelaki #kurtaraya #kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #kurtalelakimurah #kurtacantik #kurtamurahmalaysia #kurtaelrah #kurtacotton #kurtaexclusive #kurtalelakimalaysia #kurta2019 #kurtadewasa #kurtaonline #kurtatelukbelanga #telukbelanga #kurtatelukbelangamurah #limawaktu #sedondonraya #setcouple #coupleraya #salekurta #kurtaqhalif #kurta #jubah
Karang yo mung kuli" dinggo asor wae, abaikan wong wong sing sok cangkeman.. . . .  #jihad #halal  #barokah  #elinggusti #limawaktu
🔥KURTA REMY ON PROMO NOW - RM 69🔥 . . Keistimewaan Kurta Remy: . ✅Material: Toyobo Cotton (lembut, tak panas, serap peluh, senang iron) ✅Cutting: slimfit ✅Leher teluk belanga ✅Lengan cuff ada butang 1 ✅Model pakai Saiz M ✅Baju ready stock . . #kurta #kurtamurah #kurtalelaki #kurtaraya #kurtamoden #kurtamalaysia #kurtaslimfit #kurtalelakimurah #kurtacantik #kurtamurahmalaysia #kurtaelrah #kurtacotton #kurtaexclusive #kurtalelakimalaysia #kurta2019 #kurtadewasa #kurtaonline #kurtatelukbelanga #telukbelanga #kurtatelukbelangamurah #limawaktu #sedondonraya #setcouple #coupleraya #salekurta #kurtaqhalif #kurta #jubah
Aku Memang Susah Nak Terase Hati Dengan Orang .. MEMANG SUSOH ! Kau Maki Ke, Kate Aku Segala Binatang Ke, Memang Aku Susah Nak Terase .. Tapi Bile Aku TERASE HATI NGAN ORANG .. Maaf Lah .. Makan Mase Sikit .. Nak Kawan , Kawan .. Nak Berambus .. Just Go ! 😉 #akumencarikawan #bukanlawan #friends #justpost #posting #justlike #betoltak #mangtheviral #manggilelike #peace #jangan #buat #aku #terase #kaupahal #likeforlike #likeit #limawaktu #aimanhashim_94 #aimanhashim #oakley
Atau versi populernya itu " sebaik baik manusia adalah yang bermanfaat bagi orang lain " . . Apa kabar hari ini? Kebaikan apa yg sudah kamu lakukan? 😉 ________________ Follow @limawaktu_pemuda  @limawaktu_pemuda  ________________ #pemudahijrah #limawaktu #akhwat #ikhwan #dakwahislam #santrikeren #dakwahkekinian #walisongo #sunankalijaga #mahasiswa #pejuangmahar

Loading